ÜZÜMLÜ KEK

Üzümlü kek Malzemeleri

  • 3 Adetyumurta
  • 125 Grammargarin
  • 1 Bardak (Çay Bardağı)süt
  • 8 Kaşık (Yemek Kaşığı)pudra şekeri
  • 2 Bardakun
  • 1 Kahve Fincanıçekirdeksiz üzüm
  • 1 Paketvanilya
  • 1 Paketkabartma tozu
  • 1 Adetlimon kabuğu rendesi

Üzümlü kek Tarifi Yapımı

 

  1. Yağ ve pudra şekerini bir kaseye koyun.
  2. Beyazlaşıncaya kadar karıştırın.
  3. Yumurtaları teker teker kırıp yağa yedirin.
  4. Üzerine sütü ilave edin.
  5. Unu eleyin.
  6. Üzümleri karıştırın.
  7. Limon kabuğu rendesi, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın.
  8. Margarinle yağlanmış kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 40 dakika kadar pişirin.
  9. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp servise sunun.