ÜZÜMLÜ KEK
Üzümlü kek Malzemeleri
- 3 Adetyumurta
- 125 Grammargarin
- 1 Bardak (Çay Bardağı)süt
- 8 Kaşık (Yemek Kaşığı)pudra şekeri
- 2 Bardakun
- 1 Kahve Fincanıçekirdeksiz üzüm
- 1 Paketvanilya
- 1 Paketkabartma tozu
- 1 Adetlimon kabuğu rendesi
Üzümlü kek Tarifi Yapımı
- Yağ ve pudra şekerini bir kaseye koyun.
- Beyazlaşıncaya kadar karıştırın.
- Yumurtaları teker teker kırıp yağa yedirin.
- Üzerine sütü ilave edin.
- Unu eleyin.
- Üzümleri karıştırın.
- Limon kabuğu rendesi, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın.
- Margarinle yağlanmış kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 40 dakika kadar pişirin.
- Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp servise sunun.